Toamna și pielea – recomandări

Ai început să o simți? Diminețile și serile răcoroase de toamnă au început să își facă prezența. În curând tot peisajul urban se va schimba – toamna își intră în rol. Temperatura scăzută și vântul rece afectează pielea expusă, devenint uscată. Cel mai mult suferă tenul, buzele și mâinile.

Ce e recomandat să faci înainte ca modificările aduse de toamnă să îți afecteze pielea?

Pregătește pielea pentru toamnă!

  1. Hidratează pielea. Primul lucru pe care trebuie să îl știi este că pielea se hidratează în primul rând prin cantitatea de apă pe care o bei zi de zi. Chiar dacă temperatura a scăzut și nu mai simți nevoia de a bea apă, fă acest lucru. Nicio cremă sau tratament nu îți va „ajuta” pielea să se hidrateze dacă nu bei suficientă apă. Sucurile îndulcite, berea sau alte forme de băuturi alcoolice nu sunt surse de hidratare, ci de deshidratare.
  2. Protecția solară. Indiferent de temperatura de afară, razele UV ale soarelui produc același efect. Doar senzația de cald pe care o simți vara nu este prezentă, însă acțiunea razelor UV este aceeași efect. În farmacii există mai multe produse cu protecție solară pentru ten care au rol și de fond de ten, astfel vă asigurați și o culoare uniformă a tenului, fără a încărca prea mult pielea. Pentru perioada rece, toamnă-iarnă, puteți folosi și creme cu SPF 30+.
  3. Tratamente de curățare și hidratare. Este recomandat să trecem pe la un salon specializat la cel puțin 2 luni pentru tratamente de întreținere a tenului. Începutul toamnei poate fi un moment prielnic, deoarece este necesar să îndepărtăm pielea arsă de peste vară, dar astfel ajutăm tenul să se refacă și să se mențină proaspăt. Tratamentele de exfoliere (peeling, dermabraziune) combinate cu tratamente de curățare și hidratare (măști sau terapia cu radiofrecvență) ajută pielea noastră șă își mențină prospețimea și luminozitatea.
  4. Buzele sunt un element important al aspectului nostru, așa că trebuie să le acordăm atenția necesară. Industria dermato-cosmetică a dezvoltat rujuri sau balsamuri hidratante care pot conține acid hialuronic sau protecție solară. Toate acestea le găsiți doar în farmacii la raioanele specializate.

Păstrează-ți pielea îngrijită, ea este cartea ta de vizită.