Cum să îți alegi cele mai bune produse pentru piele

De cele mai multe ori, atunci când cumpărăm produse pentru îngrijirea pielii dorim ca ele să acționeze asupra ridurilor, a semnelor bătrâneții sau să reducă efectele unor afecțini ale pielii. Însă cum știm ce să alegem din multitudinea de produse existente pe piață?

  • Alegem produsele promovate pe toate canalele media?
  • Alegem produse pe care le găsim în orice magazin?
  • Alegem produse naturale?
  • Alegem produsele care au avut rezultate la prieteni, vecini…?
  • Alegem produsul care în acel moment credem că este potrivit pentru pielea noastră?
  • Cumpărăm produsele recomandate de medic?

Există persoane care au o piele sănătoasă, puțin sensibilă și pentru care orice produs pare a fi potrivit. Explicație? Cel mai probabil genetic, dar și acelor persoane, la un moment dat, pielea se va degrada.

În concluzie: CE PRODUSE ALEGEM?

Recomandarea mea ca și medic dermatolog este să ne orientăm către produse care au studii clinice, dar în primul rând să verificăm dacă produsele alese se potrivesc tipului nostru de piele.

Ce recomandăm:

Cunoaște-ți tipul de piele. Înainte de alege un produs de întreținere sau îngrijire e bine să cunoști ce tip de piele ai. Fiecare tip de piele (normală, uscată, grasă sau o combinație a acestora) se comportă diferit de aceea sunt recomandate produse diferite. Poți observa ce tip de piele ai, dacă te speli pe față și aștepți câteva ore, vei observa cum se „comportă” pielea ta. Cel mai corect ar fi să consulți un medic dermatolog. Azi există medici dermatologi care se ocupă și de estetică.

Crează-ți o rutină zilnică de îngrijire a pielii. Cheia succesului în a obține o piele sănătoasă și frumoasă este să ai un program zilnic de îngrijire a pielii care să conțină: curățare, hidratare și anti-aging. Un alt element important este – răbdarea! Efectele tratamentelor se văd după minim 6 săptămâni.

Evitați produsele „miraculoase”. Verificați conținutul produsului și anume componentele active. Dacă ceva nu vă sună bine, amânați cumpărarea produsului până vă documentați. Un exemplu: crema conține toxină botulinică – ridurile dispar – toxina botulinică are efect doar dacă este injectată! Nu există produse de îngrijire a pielii cu care să obțineți rezultate „peste noapte”. Alegeți produse dermato-cosmetice care pot să vă ofere garanția calității în timp.

Folosește produse cu factor de protecție. Majoritatea dermato-cosmeticelor au în compoziția lor componente care asigură protecția solară. În acest fel folosiți doar o cremă în loc de două, în plus nu vă încarcați și mai mult tenul. Dacă folosiți fond de ten, tot produsele dermato-cosmetice au game de creme cu protecție solară și nuanță colorantă.

Consultați medicul dermatolog. Pentru a elimina orice dubiu legat de produsele folosite, dar pentru a alege cele mai potrivite produse de îngrijire consultați un medic dermatolog care s-a specializat pe estetică. Este persoana cea mai potrivită pentru a vă oferi recomandări avizate, în special dacă aveți o piele sensibilă sau cu anumite afecțiuni.

Terapii recomandate în perioada rece: