tratament prpPRP este un tratament nou si revolutionar gratie faptului ca determina autovindecare si regenerarea tesuturilor unde este injectata, ducand la un tesut cutanat mai ferm, mai tanar.

Este o metoda simpla, rapida si sigura. Se recolteaza sange venos intr-o eprubeta speciala, se centrifugheaza, prin aceasta metoda se separa plasma concentrata in trombocite (plachete sangvine) si factori de crestere. Plasma separata se injecteaza intradermic la nivelul tesutului cu ajutorul unui ac foarte fin. In fiecare punct de injectare se depoziteaza mici cantitati de substanta. Injectarea se face in special pe liniile de riduri, dar si in zonele cu laxitate cutanata.

Metoda se adreseaza pacientilorcare doresc abordari naturale si sigure pentru rejuvenarea unor zone. Prin injectare de plasma autologa, se elimina riscul de transmitere a unor boli virale, a reactiilor alergice sau a neoplaziilor.Utilizandu-se instrumente de unica folosinta se elimina si riscul de infectie bacteriana.

Trombocitele care se gasesc in PRP au rol de reparare a tesuturilor, ceea ce duce la o vindecare mai rapida. In plus, factorii de crestere care se regasesc in PRP duc la sinteze de colagen, la recrutarea altor celule la locul injectarii, la initierea formarii de vase sangvine, la diferentierea celulara si la formarea matricei extracelulare, toate aceste actiuni au rol in vindecarea mai rapida si reintinerirea tesutului.


Indicatia majora a acestei metode este imbatranirea cutanata, data de varsta sau de expunerea solara in exces. Practic, acesta terapie se poate adresa mai multor zone : fata, gat, decolteu, maini.
Dupa sedinta de injectare PRP, imbunatatirea aspectului cutanat se vede cel mai bine la 2-3 saptamani .Se poate face o a doua sedinta la aproximativ 1 luna, dupa care sesiunea se poate repeta de 2-3 ori pe an, in functie de aspectul tegumentului.

Riscurile sunt minine : pot sa apara mici zone echimotice la locul injectarii. De asemenea, dupa injectare, se observa mici « umflaturi » rosii, care dispar in cateva ore.

Procedura dureaza aproximatix 45 minute. Pentru confortul pacientului se poate aplica anterior injectarii o crema anestezica, pentru a reduce senzatia de durere care poate sa apara la injectare.

Tratamentul nu se aplica pacientilor cu colagenoze, boli autoimune, hemopatii, tratamente anticoagulante, infectii cutanate la locul injectarii.