Acneea. Terapii dermatologice în acnee

Peste 80% din adolescenți sunt diagnosticați cu acnee, dar modul în care aceasta se manifestă diferă de la individ la individ. Ce este încă trist, doar o mică parte dintre aceștia trec pragul unui cabinet dermatologic, urmând doar rețete, sfaturi, recomandări primite de la prieteni, vecini, ori adunate de pe forumuri sau din rețelele de socializare…

Acneea fiind o afecțiune medicală este recomandată vizita la un medic dermatolog.

De ce?

Acneea netratată corect lasă urme, atât estetice, printr-un aspect inestetic al pielii, cât și psihic, în special în rândul adolescenților.

În urmă cu mulți ani, soluțiile de tratament ale acneei erau limitate din punct de vedere a procedurilor și soluțiilor medicale. Dar azi, progresele făcute de dermatologie în ceea ce privesc terapiile de tratament combinate, vin în întâmpinarea celor care se confruntă cu acneea.

Cum putem preveni apariția cicatricilor post acneice?

Indiferent de individ sau vârsta acestuia, acneea lasă întotdeuna urme, cicatrici. Pentru evitarea acestora este bine ca vizita la medicul dermatolog să se facă cât mai repede. Pentru că acneea are  evoluție rapidă este bine ca tratamentul să înceapă cât mai repede.

Proceduri pe care le folosim în cabinetul nostru pentru tratarea acneei și a cicatricilor post acnee.

Dermapen – stimulează sinteza de colagen, rezultatul fiind o ameliorare a aspectului pielii în proporție mai mare de  60%. Terapia cu microace, Dermapen se recomandă, atât în tratamentul acut al acneei, dar și în tratamentul cicatricilor post acnee. Rezultatele sunt vizibile în 6-8 săptămâni, avantajele sunt că pielea se reface pornind din interior.

Microdermabraziune – se recomandă pentru îmbunătățirea aspectului cicatricilor ușoare. Prin această  procedură se îndepărtează un strat de la suprafața pielii. Efectele se pot vedea după mai multe ședințe, când pielea se reînnoiește, iar cicatricile ușoare sunt ameliorate.

Peeling chimic – poate fi superficial sau mediu în funcție de substanța folosită. Prin peeling se îndepărtează stratul superficial al pielii, ceea ce duce la scăderea producției de sebum și micșorarea porilor dilatați. Rezultatele sunt vizibile într-o săptămână, vindecarea este la suprafața pielii.

Acneea netratată corect lasă urme adânci în psihicul tinerilor, dar și adolescenților. Din acest motiv, recomandarea noastră este ca tratamentele pe care le urmați să fie recomandate și urmărite de medicul dermatolog.