Vacanță frumoasă cu soare și protecție

Copii, părinți, bunici așteptăm cu mare nerăbdare vacanța de vară, pentru a ne bucura de soare, căldură, dar și de timp petrecut împreună.

Indiferent că suntem în concediu sau nu, petrecem mult timp afară, în plus copii sunt implicați în multe activități în aer liber.

Unii copii doar ies afară la joacă, alți pleacă în tabere sau concedii, alți încep antrenamentele de pregătire…și pentru că încă soarele ne onorează din plin cu prezența lui, vă aducem aminte:

SPORT, mișcare, 🌞SOARE și ProtecțieSolară

Pe perioada verii avem diverse activități sportive în aer liber: fotbal⛹️, batminton🎾, tenis 🚴🏃…indiferent de ora🕑 la care practicăm un sport suntem expuși razelor soarelui. Ce recomandăm pentru o protecție solară corectă:

🔛Înaite de expunerea la soare:

Protecție solară pe tot corpul, apoi echipamentul sportiv

🔚După expunerea la soare:

Duș, răcorire, hidratare

Pentru sportivi:

Protecția solară prin folosirea cremelor cu minim SFP30 este cea mai bună formă de apărare a pielii sportivilor care au activități în aer liber. La cine ne referim:

– Sportivi de performanță, indiferent de vârstă, care au activități în aer liber (fotbal, tenis, atletism…)

– Sportivi amatori, indiferent de vârstă

– Copii care se joacă afară.

Cele mai multe studii de specialitate arată că folosirea cremelor cu protecție solară reduce cu peste 50% apariția melanomului sau a altor forme de cancer de piele.

Pentru o piele sănătoasă apelează la medicul dermatolog și nu uita că evaluarea dermatologică a pielii este necesară anual.